GIMMEL
Lentoon
2002


Etsit muijaa seuraavaa
Lentoon
Roviolla (You cross the line)
Takiainen (Jennin soolo)
Lasirakkaus
Supermustaa
Yhdentekevää
Liian nopea (Suskin soolo)
Harhaa (Broken glass)
Sä oot mulle (Ushman soolo)
Pitäiskö mun tietää
Jokotai

Free Record Shop Myyrmanni, Vantaa 22.11.2002 (18 EUR)
Varmaankin vuoden paras (kotimainen) levy. Tuote tai ei (tietysti tuote), hiton hyvää kuunneltavaa silti. Ja ehkä juuri siitä syystä. Ainoa masentava asia oli melkoinen pettymys kun ostamisen jälkeen en voinutkaan kuunnella levyä kotimatkalla autossa. Sain kärvistellä koko Myyrmäki-Tapiola-välin vakiomusiikilla. Ja matkalla Harry Potterin ensi-iltaankin piti ottaa autoon vanha kunnon kannettava Sony nappikuulokkeineen. Joka tapauksessa levy on kauttaaltaan hyvin miellyttävä kokemus. Takiainen lienee kaikista vähiten kolahtava kappale. Harmi sinänsä, Jennin ääntä olisi kuunnelut soolona mielellään useamminkin. Nyt taitaa jäädä aika vähälle kuuntelulle tuo raita. Pikku hiljaa alkaa jo tunnistamaan kunkin tytön äänen kappaleista. Vastoin yleistä käytäntöä ruodin raita kerrallaan tämän levyn annin:
Etsit muijaa seuraavaa - Kiva renkutus joka kyllä iskostui päähän sinkun ja radiosoiton myötä.
Lentoon - Levyn ehdottomasti toiseksi paras biisi. Reipas ja tarttuva kipale. Eikä mua ainakaan haittaa se loppupuolen 6-5-4-3-2-1-Lentoon. Päinvastoin.
Roviolla - Aluksi en pitänyt tästä ollenkaan. Siis ohjelman ja Joonas Hytönen Show:n jälkeen. Mutta tosiasiassa tämä on varsin kiva laulu jos unohtaa alun 'mätön':)
Takiainen - Tosiaan Takiainen on ikävä piikki tämän levyn lihassa. Säkeistöt menee vielä ihan mukavasti mutta kertsin soundit ei ole kyllä yhtään mun mieleen. Me no likes. No, silti kuuntelen kyllä sen kummemmin kitumatta. Siksi silti 4 tähtöstä.
Lasirakkaus - Levyn slovarikuningatar. Jopa kaunis kappale. Ei volumerajoituksia tämän kappaleen suhteen.
Supermustaa - Teinikappale parhaimmillaan. Ripa on tainnut vetää aika monta Clearasil-pulloa ennen tämän kappaleen syntyä.
Yhdentekevää - A-a-a-a-au! Menevä kipale. Välivaihe ennen kertsiä on paras.
Liian nopea - Soololauluista paras. Vallan mainio.
Harhaa - Heti huomaa pienen soundieron kun tekijät vaihtuvat. Kuitenkin ihan kiva kipale.
Sä oot mulle - Kunnon bilehile-teinimeininkiä. Ushman äänestä paistaa kuitenkin kiltteys aika lailla läpi. En sano että se on huono asia. Ushma on kuitenkin niin söpökin...:)
Pitäsikö mun tietää - Mukavan menevä raita joka sopii mainiosti levyn loppupuolelle ikäänkuin loiventaen nousua kohti viimeistä raitaa.
Jokotai - Noniin. Jos saisi antaa 6 tai 7 tähteä niin Jokotai olisi ne ansainnut. Säkeistöhän itse asiassa on hyvin pliisu mutta kertsi on jotenkin niin svengaava ja tarttuva ja kaikkea mahollista että Jokotai nousee ylivoimaisesti koko levyn parhaimmaksi kappaleeksi. Toivottavasti on tekijöidenkin mielestä sinkkujulkaisun arvoinen. Olisi saanut olla kappaleenakin himpun verran pidempi. Mutta täysi kymppi laimeasta rungosta huolimatta!
Viralliset kotisivut
BMG
12 sivua: laulujen sanat, kuvia
Kopiosuojaus
1,5: Risto Asikainen / Sipi Castrén, Asikainen
2,4,6-8,10-12: Asikainen
3,9: Maki Kolehmainen / Jonna kärkkäinen
© JVVV 2005